“Het zegt dat we van je houden en om je geven. Jij bent belangrijk. ”

Wanneer een kind een fotosessie met zijn familie ervaart en vervolgens het gezinsportret elke dag prominent in huis ziet, met hen erin, geeft dit hen een gevoel van veiligheid en eenheid met hun dierbaren. Ze groeien op met meer zelfvertrouwen en gevoel van verbondenheid, is gepubliceerd in een artikel gepost op de Huffington Post.
Fotografie in het huis maakt kinderen naar verluidt gewaardeerd en geeft hen een rijk begrip van waar ze vandaan komen. De kracht van foto’s om ons verbonden te houden met anderen en ergens bij te horen, kan niet worden overschat. Ze verankeren ons in ons netwerk.

Vooral voor kinderen is het kijken naar foto’s onderdeel van het socialiseringsproces; leren wie je bent en waar je past in de familie. Door foto’s van onze kinderen in verschillende stadia van hun leven weer te geven, maken we een zeer openbare verklaring dat we trots op ze zijn.
Tot voor kort beschouwden mensen foto’s vaak als bijna triviaal, maar eigenlijk zijn ze een ongelooflijk belangrijke manier om contact te maken met ons zelfgevoel, met elkaar en met vervlogen tijden.

newbornfotosessie styling fotocollage in interieur

Terug naar boven|Mail me!|Email deze post naar een vriend

Ja ja altijd leuk, zo’n lijstje met meest gekozen namen, maar wat doe je daar uiteindelijk mee? Wil je deze ter inspiratie gebruiken bij het kiezen van een naam voor je eigen toekomstige kindje of juist niet?

 

Naam: Aantal keer gekozen: Plaats:
Noah 635 1
Sem 631 2
Lucas 629 3
Finn 615 4
Daan 614 5
Levi 609 6
Milan 583 7
Bram 573 8
Luuk 572 9
Jesse 532 10

(bron: SVB)

Het is natuurlijk niet leuk als hij straks in de klas zit bij nog 3 kindjes met dezelfde naam, maar soms ontkom je er niet aan en wordt de naam die je gekozen hebt toch zomaar ineens populair. Zo fotografeerde ik al een newborn genaamd Noah in 2015.

Het is iets om rekening mee te kunnen houden, toch is het allerbelangrijkste om dicht bij jezelf te blijven en een naam te kiezen die jij mooi vindt ongeacht hoe populair de naam is.

Terug naar boven|Mail me!|Email deze post naar een vriend

Ben je nieuwsgierig naar hoe mijn werkplek eruit ziet? Bij deze alvast een online impressie.

“Welkom” in mijn knusse studio aan huis. De studio ligt heel centraal in het midden van het land in Baarn, Utrecht. Ik heb al veel pasgeboren baby’s mogen ontmoeten vanuit Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Almere en Utrecht. Soms zelfs van verder weg, zoals Den Haag, Eindhoven en Apeldoorn.

Na de reis hierheen kunnen jullie neerstrijken op een comfortabele bank vanaf waar je relaxt kunt meegenieten van de fotosessie. Er gaat bijna geen sessie voorbij waar ik niet 1 van mijn echte houten achtergronden gebruik omdat zij bijdragen aan de natuurlijke sfeer waar ik zo van hou.

Verder zie je een kleine greep uit van alle verzamelde props en accessoires met een vleugje vintage die gebruikt kunnen worden.

Tijdens en na de fotosessie help ik je graag met keuzes maken uit een mooie zorgvuldig samengestelde collectie van producten, want het zou toch jammer zijn dat deze mooie herinnering straks alleen maar op de computer blijft staan. Je kunt ze allemaal aanraken en bekijken in mijn studio.

Ik kan niet wachten om nog veel meer baby’tjes en hun familie te mogen ontmoeten in mijn studio, wie weet zijn jullie wel de volgende?

newborn photography studio in Baarn serving Amsterdam, Hilversum, Utrecht and Amersfoort area

Terug naar boven|Mail me!|Email deze post naar een vriend

Af en toe krijg ik een verzoek om een soort fotosessie te doen welke ik niet standaard aanbied. Dit keer een heel bijzonder verzoek van een mama die heel trots was. Trots dat het was gelukt om 6 maanden lang borstvoeding te blijven geven.

Alle aanstaande mama’s zijn het meestal van plan, ikzelf ook. We worden er ook over voorgelicht bij de verloskundige, op speciale bijeenkomsten over borstvoeding geven en het lijkt allemaal zo natuurlijk te gaan.

Maar toch blijkt pas na de geboorte van je eigen kindje hoe erg je kunt onderschatten hoeveel moeite, moed, pijn, bloed, zweet en tranen het soms kost om het geven van borstvoeding te laten lukken. Tepelkloven, teveel melk, te weinig melk, borstontsteking en ga zo maar door. Soms lijkt het zelfs wel harder werken dan een full time baan. Begint de routine er dan eindelijk een beetje in te komen, is je zwangerschapsverlof om en probeer dan het borstvoeding geven nog maar eens vol te houden met kolven op je werk. Tussen alle andere werkzaamheden door, aan een kreunende machine zitten in een fantasieloze kolfruimte is niemands favoriete moment van de dag.

Volgens mij voor heel veel moeders heel herkenbaar en welk besluit je ook neemt, je neemt hem met je hele hart, want we willen allemaal het beste voor ons kindje. En voor iedereen is dat een andere beslissing. Er bestaat ook geen foute of goede beslissing hierin.

Wanneer je het geven van de borst bij je eigen kindje toch een tijd hebt kunnen doen, dan is dat best jezelf een fotosessie cadeau doen waard! Zo heb je voor altijd een mooie herinnering van die bijzondere periode.

Borstvoedingsfotosessie AmersfoortBorstvoedingsfotosessie AmsterdamBorstvoedingsfotosessie UtrechtBorstvoedingsfotosessieHilversum

Bewaren

Terug naar boven|Mail me!|Email deze post naar een vriend
F a c e b o o k